ΣΥΣΚΕΨΗ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ

Ο Πρόεδρος της Δ.Ε. του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ, Παναγιώτης Κατσαβέλλης, συμμετείχε σε σύσκεψη σήμερα Παρασκευή 24/6/2022, που πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Βορείου Αιγαίου, παρουσία του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, Κώστα Καραμανλή, του Υφυπουργού Υποδομών και Μεταφορών Γιώργου Καραγιάννη, του Αντιπρόεδρου της Βουλής και Βουλευτή Λέσβου Χαράλαμπου Αθανασίου, του Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου Κωνσταντίνου Μουτζούρη, των Δημάρχων της Λέσβου  Ευστρατίου Κύτελη και Ταξιάρχη Βέρρου και εκπροσώπων των παραγωγικών φορέων.

Στη σύσκεψη συζητήθηκαν ζητήματα και προοπτικές της Λέσβου και της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και ιδιαίτερα τα μεγάλα έργα υποδομής στη Λέσβο, που αναμένεται να προσδώσουν αναπτυξιακή προοπτική στο νησί.

Στη  τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Παραρτήματος Αιγαίου του ΓΕΩΤΕΕ αναφέρθηκε στη μεγάλη αύξηση του κόστους αγοράς ζωοτροφών αλλά και στο αυξημένο κόστος μεταφοράς τους στα νησιά και ζήτησε να αυξηθούν τόσο οι ποσότητες των επιδοτούμενων ζωοτροφών όσο και το ποσοστό επιδότησης.

Ακόμη ο κος Κατσαβέλλης αναφέρθηκε στην επιτακτική ανάγκη αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της παρατηρούμενης λειψυδρίας τα τελευταία χρόνια, που καθιστούν απαραίτητες τις υποδομές  διαχείρισης των επιφανειακών νερών. Ο Υπουργός διαβεβαίωσε ότι το έργο στο φράγμα Τσικνιά θα ξεκινήσει το 2023 με τριετή ορίζοντα ολοκλήρωσης.Αφήστε μια απάντηση

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας.