Φαρακλό, το «σεληνιακό τοπίο» της Λήμνου δίπλα στη θάλασσα

Τι γίνεται όταν η καυτή λάβα συναντά την κρύα θάλασσα; Πώς γίνεται η φύση ακούσιος καλλιτέχνης, συνθέτοντας τα πιο απίθανα τοπία, με τα πιο γήινα υλικά;

Μέσα στις τόσες ομορφιές της Λήμνου, του νησιού που θα αιφνιδιάσει με τη γοητεία του τους αμύητους, το γεωλογικό πάρκο του Φαρακλού είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά σημεία της, αδιάψευστος μάρτυρας της γεωλογικής ιστορίας της.

Βρίσκεται στα βόρεια του νησιού, μετά το χωριό Προπούλι, στο ακρωτήρι Φαλακρό ή Φαρακλό, όπως το λένε οι ντόπιοι. Ορόσημό του είναι οι ηφαιστειογενείς σχηματισμοί, που αποδίδονται στη «συνάντηση» της λάβας με τη θάλασσα. Τα φυσικά γλυπτά, που μοιάζουν φερμένα από άλλο πλανήτη, εντάσσονται όμως τόσο ταιριαστά στις γοητευτικές αντιθέσεις της Λήμνου, και τον ανεξάντλητο πλούτο του φυσικού κάλλους της.

Το εντυπωσιακό γεωλογικό μνημείο περιλαμβάνει τους παράξενους σχηματισμούς, που οι ντόπιοι αποκαλούν «φραγκοκέφαλα», λόγω της σφαιροειδούς μορφής τους, σε όλες τις πιθανές αποχρώσεις του κίτρινου.

Τα εντυπωσιακά δημιουργήματα φτάνουν μέχρι τη θάλασσα, κοσμώντας με την παράδοξη ομορφιά τους τους γραφικούς όρμους του βόρειου τμήματος της Λήμνου. Η πρόσβαση δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη, αναμφίβολα όμως αποζημιώνει και με το παραπάνω όποιον επιχειρήσει αυτή τη διαδρομή και την περιήγηση στο «σεληνιακό τοπίο» του νησιού.

Αφήστε μια απάντηση

Χρειάζεστε κάποια βοήθεια;

Βρισκόμαστε δίπλα σας για να σας ενημερώσουμε. Επικοινωνήστε μαζί σας

Φωτογραφίες

Looking for a First-Class Business Plan Consultant?

Χρησιμοποιούμε cookies για να βελτιώσουμε την εμπειρία περιήγησης σας. Διαβάστε την πολιτική απορρήτου μας.